Brilliant Cleaning

София, България

info.brilliantcleaning23@gmail.com

Дезинфекция на офиси: колко често е необходимо?

дезинфекция на офиси

Някои хора смятат, че честото почистване не е необходимо, особено в области, които не използвате редовно. Но този съвет може да Ви постави в ситуация, в която не сте сигурни колко често е необходимо дезинфекция на офиси. 

Колко често трябва да почиствате?

Чували сте за пролетно почистване, тогава се предполага, че се извършва най-дълбоко почистване. Въпреки това, след като сезонът приключи, често се чудим защо нашите пространства все още крият микроби, от които се заклехме, че сме се отървали през пролетта. Вярвате или не, пролетта не е единственият път, когато трябва да почиствате.

Докато дълбоките почиствания са приемливи на годишен график, редовното почистване и дезинфекция трябва да се извършват по-често. Разбира се, честотата, с която почиствате пространство, ще зависи от това колко често използвате зоната, както ще обсъдим по-долу.

Баня

Почистването на тоалетната в офиса изисква общ контролен списък, който трябва да попълвате ежедневно. Трябва да се стремите да почиствате банята два пъти на ден, въпреки че честотата на това ще зависи от това колко хора използват банята. Съхранявайте седмична диаграма за това колко често почиствате банята.

Кухня

За кухнята е важно да почиствате целевите зони и уреди всеки път, когато бъдат докоснати или използвани. Почиствайте хладилника веднъж седмично, за да предотвратите нежеланите миризми от кухнята или зоната за почивка. Помислете за наемане на търговска услуга за дезинфекция, за по-задълбочени нужди от почистване.

Тапицерия и килими

Трябва да почиствате килимите си често, но честотата, на която правите това, зависи значително от това колко трафик има във Вашата сграда. Вакуумирайте килимите и тапицерията си всеки ден, за да поддържате нещата чисти и подредени.

Или, ако офисът Ви не вижда много пешеходен трафик през седмицата, можете да запазите тази задача за през уикенда, когато наоколо има по-малко хора. Планирайте време за дълбоко почистване на килимите си веднъж месечно; за по-малко населени сгради можете да изпълнявате тази задача още по-рядко.

Персонализирани и гъвкави услуги за почистване

Независимо от размера на Вашата сграда, важно е да поддържате интериора и екстериора чисти. Brilliant-cleaning предоставя различни услуги, които ще Ви помогнат да разкрасите Вашето пространство.

Попитайте за персонализиране на нашите услуги за дезинфекция според Вашите нужди. Препоръчваме да планирате задълбочено почистване веднъж годишно и повече рутинни почистващи услуги веднъж на три месеца.

Причини да дезинфекцирате офиса Микробите, вирусите и други вредни бактерии имат способността да се разпространяват с изключителна скорост. Офисните пространства са истински гнезда и транзитни точки за хиляди микроорганизми поради наличието и трафика на голям брой хора. Поради тези причини е нужно редовно да дезинфекцирате офисите пространства.  
Ключови пространства и мебели за дезинфекция Има много обекти, които са податливи на замърсяване, като столове, дръжки на врати, електрически ключове и т.н. Ключовите пространства, които трябва да се дезинфекцират често за поддържане на здравословна среда са кухнята, банята или тоалетната, килими и различни видове меки мебели в офиса. Тези обекти са най-склонни към замърсяване тъй като се използват всеки регулярно от голям брой хора. 
Честота на почистване и дезинфекциране на офисаЧестотата, с която почиствате даден пространство, ще зависи от това колко често използвате зоната. Трябва да се стремите да дезинфекцирате банята в офиса два пъти на ден. Целевите зони и уреди в кухнята трябва да бъдат почиствани след всяка употреба. Различните тапицерии се почистват според трафика на хора в отделните помещения. 
Дезинфекция на офиси от Brilliant-cleaningBrilliant-cleaning предоставя различни услуги, които ще Ви помогнат да поддържате чисто и подредено работно пространство. Така ще запазите вашето собствено здраве и това на вашите служители. Попитайте за персонализиране на нашите услуги за дезинфекция според Вашите нужди.

Последни публикации

почистването на офиси
Почистването на офиси: Какво трябва да знаем?

Осигурете чист и уютен офис Почистването на офиси е важна […]

Вижте повече
почистване на мокет
Какво е важно да знаем когато почистваме мокет

Преди да започнеш почистване на мокет Когато създавате план за […]

Вижте повече
дълбоко почистване на килим
4 трика за дълбоко почистване на вашия килим

Ако вашият килим изглежда износен, следвайте нашите съвети за най-добрите […]

Вижте повече