Brilliant Cleaning

София, България

info.brilliantcleaning23@gmail.com

Какво е важно да знаем когато почистваме мокет

почистване на мокет

Преди да започнеш почистване на мокет

Когато създавате план за почистване на мокет, внимателно прочетете етикетите на всички продукти, които планирате да използвате. Обикновено етикетът ще Ви уведоми дали (и как) трябва да тествате върху малка, незабележима област, за да сте сигурни, че няма случайно да повредите целия си мокет.

След като сте обработили малка част от вашия мокет, изчакайте няколко часа, за да се уверите, че няма неблагоприятна реакция – като промяна в цвета или текстурата на влакната – преди да продължите да почиствате останалата част от вашия мокет.

Как да направите рутинно почистване

Хората с алергии и астма разбират важността на редовното почистване на мокети, но дори ако имунната ви система не ви предупреждава, когато мокетът Ви е мръсен, ще искате да извършвате рутинни почиствания. Освен това, ако разлеете нещо върху килима си, ще трябва незабавно да третирате петното.

Почистете мокета с прахосмукачка

Започнете с прахосмукачка на вашите мокети и килими няколко пъти месечно, за да премахнете праха и пърхота. И ако се подготвяте да почистите мокетите си в дълбочина или на място, ще искате първо да почиствате с прахосмукачка всеки път. Отломки, заседнали във влакната, могат да блокират способността ви да стигнете до тези петна.

Извадете космите от домашни любимци от мокета

Отстраняването на косми от домашни любимци може да бъде кошмар, но има трик, който ще Ви спести много време: поръсете мястото със сода за хляб; след това го вакуумирайте. Содата за хляб ще повдигне космите на домашния любимец от килима.

Премахнете петна от домашни любимци от мокета

Те изглеждат зле и миришат по-лошо, но петната от злополуките на вашия домашен любимец са доста лесни за премахване. Ето какво е важно да знаете, когато поччиствате кучешката урина от мокета: Използвайте хартиена кърпа, за да попиете колкото можете повече от урината. След това смесете равни части бял оцет и топла вода в спрей бутилка. Напръскайте мястото, за да се отървете от миризмата. Попийте отново тази смес с хартиена кърпа.

Извадете петно от кръв от мокета

Кървене от носа, битови наранявания… Разбираме. Петната от кръв са трудни за избягване и още по-трудни за премахване от мокета. За щастие, имате опции.

Може да използвате смес от две части водороден пероксид и една част препарат за съдове. Намокрете кърпа със сместа; след това попийте петното с него. Можете също да опитате да премахнете петна от кръв, като смесите студена вода и бял оцет, след което накиснете петното за няколко минути, преди да използвате хартиена кърпа или микрофибърна кърпа, за да го попиете.

Последни публикации

почистването на офиси
Почистването на офиси: Какво трябва да знаем?

Осигурете чист и уютен офис Почистването на офиси е важна […]

Вижте повече
почистване на мокет
Какво е важно да знаем когато почистваме мокет

Преди да започнеш почистване на мокет Когато създавате план за […]

Вижте повече
дълбоко почистване на килим
4 трика за дълбоко почистване на вашия килим

Ако вашият килим изглежда износен, следвайте нашите съвети за най-добрите […]

Вижте повече