Brilliant Cleaning

София, България

info.brilliantcleaning23@gmail.com

Какво трябва да знаем, когато мием прозорците си

когато мием прозорците си

Нищо няма да освежи дома ви така, както да почистите добре прозорците си. Има безброй съвети как да почиствате прозорци, от правенето на собствен разтвор за почистване на прозорци с оцет до трика със стария вестник, когато мием прозорците си.

С течение на времето прозорците естествено се замърсяват от прах във въздуха, прелитащи птици и намиращи убежище буболечки. Те обикновено трябва да се почистват поне веднъж месечно, отвътре и отвън. Въпреки това, докато почистването на прозорци е сравнително лесна работа за почистване, то също е малко форма на изкуство, когато става въпрос за опит за постигане на покритие без ивици.

Нищо няма да развали ефекта от вашите красиви идеи за обработка на прозорци, така както цапаното стъкло. За разлика от почистването на прах от рафтове или почистване на кухненски плотове, с грешна техника на почистване често може да се почувствате така, сякаш сте направили прозорците си по-замазани, а не по-чисти.

Кристално чистите прозорци на закрито и навън са най-добрият начин да създадете добро и трайно впечатление, така че сме събрали най-добрите експертни съвети, за да почистите прозорците си професионално. Направете размазаните, леко замъглени прозорци нещо от миналото.

Какво трябва да знаем, когато мием прозорците си

Въпреки това, на всеки три месеца е добра идея да изваждате чистачка и да почиствате правилно. Ето какво ще ви е необходимо за почистване на прозорци, за да получите професионално покритие:

 • Голяма суха четка или дръжка за метла за премахване на паяжини и прах
 • Кофа
 • гъба
 • Ракел
 • Специално направени разтвори за почистване на прозорци или оцет
 • Кафява хартия или вестник
 • Микрофибърна кърпа
 • Подсушете кърпа без мъх или подложка за сушене
 1. Свалете завесите и щорите преди почистване

Започнете, като свалите завесите и щорите. Ако можете, възползвайте се от възможността да измиете завесите старателно или да ги напръскате с освежител за тъкани като Febreze. Използвайте суха четка или приставка за прах на вашата прахосмукачка, за да почистите праха или паяжините около ъглите на прозорците и первазите.

 1. Направете домашни почистващи разтвори

Ако предпочитате да правите свои собствени почистващи разтвори, добавете две супени лъжици бял оцет към малка кофа с топла вода (това обаче няма да убие бактериите). Белият оцет е фантастичен естествен вариант за почистване на вашите прозорци. За разлика от химическите спрейове, той не изпълва дома Ви с изпарения и не замърсява околната среда.

Можете също да измиете прозорците си със сапунена вода. Напълнете кофа с обикновен разтвор от течност за миене на съдове и топла вода, но избягвайте да създавате твърде много сапунена пяна, тъй като те ще оставят допълнителни следи, ако се оставят да изсъхнат. Започнете да миете прозорците с неабразивна гъба.

Препоръчително е да внимавате с водата, която използвате при почистване, и да изберете пречистена вода, ако е възможно. Толкова много хора използват влажна кърпа и вода, за да почистят прозорците, но повечето чешмяна вода съдържа минерали като калций и натрий, които ще оставят грозни следи по прозореца Ви. Ако трябва да използвате вода, за да се справите с особено мръсен прозорец, уверете се, че е пречистена, така че прозорците Ви да останат без ивици.

 1. Започнете с рамките

Започнете първо с рамките, за да не капете мръсна вода върху чистите стъкла. Избърсване с мокра гъба трябва да свърши работа, но ако са много мръсни, използвайте мек препарат за почистване на дърво или специализиран препарат за почистване на PVC. Измийте рамките си с много чиста, топла сапунена вода (подходяща е течност за миене) и избършете с чиста, мека кърпа.

Бъдете внимателни, когато почиствате PVC продукти с декоративни покрития като тъмно дърво, златен дъб, бяло фолио, антрацитно сиво и двойни продукти, тъй като те могат да причинят повреда на декоративната повърхност.

 1. Използвайте S-образно движение, когато почиствате стъклата

Почистете стъклата, като ги почистите с топла сапунена вода. Потопете гъба или дунапренената част на чистачка във водата, изстискайте излишното, след което разтрийте внимателно стъклото. За да почистите старателно прозореца, работете в S-образна форма, съветват експертите. С вашата микрофибърна кърпа работете във формата на S, така че ще влезете във всяка част и това ще спре петната.

 1. Избършете излишния почистващ препарат, за да предотвратите появата на ивици

Можете да използвате чистачка за покритие без ивици. Работете и в S-образна форма. Периодично избърсвайте острието на чистачката с чист парцал, за да избегнете размазване на мръсотия наоколо. Отстранете останалата вода с влажна кърпа от дива коза или микрофибър и подсушете перваза на прозореца.

Избягвайте хартиени кърпи или кърпи, които могат да оставят мъх върху стъклото. За външни стъкла на горния етаж си струва да инвестирате в приспособление с U-образен стълб, за да избегнете протягането на ръка от прозорците на горния етаж! Разтъркайте кръгово, за да изтриете мръсотията, след това превключете на вертикално, след това на хоризонтално движение, докато течността изчезне.

 1. Почистете ръбовете на прозореца

Завършете, като избършете излишната вода или пяна от ръбовете и перваза на прозореца с абсорбираща кърпа. Повторете процеса от вътрешната страна на вашите прозорци. Повечето ръбове на прозорците ще останат блестящи след измиване със сапунена вода. Въпреки това, ако имате бял PVC, изоползвайте кремообразен почистващ препарат или избелващ продукт, за да изглеждат нови. — Можеш да използваш бяла паста за зъби. Оставете го да си върши работата и това ще избели рамката.

 1. Намерете правилния момент, когато мием прозорците си

Може би си мислите, че миенето на прозорци в слънчев ден е идеалното време, тъй като светлината улеснява забелязването на петна. В действителност е най-добре да се стремите към облачен ден. Слънчевата светлина ще създаде отблясъци върху стъклото, което ще направи по-трудно да се види колко са чисти. Може също така да изсуши почистващия разтвор, преди да имате възможност да го избършете, оставяйки грозни ивици.

Последни публикации

почистването на офиси
Почистването на офиси: Какво трябва да знаем?

Осигурете чист и уютен офис Почистването на офиси е важна […]

Вижте повече
почистване на мокет
Какво е важно да знаем когато почистваме мокет

Преди да започнеш почистване на мокет Когато създавате план за […]

Вижте повече
дълбоко почистване на килим
4 трика за дълбоко почистване на вашия килим

Ако вашият килим изглежда износен, следвайте нашите съвети за най-добрите […]

Вижте повече