Brilliant Cleaning

София, България

info.brilliantcleaning23@gmail.com

Пране на матраци

Пране на матраци

Спете по-добре през нощта с професионално пране на матраци от Brilliant-cleaning.

Замисляли ли сте се колко е важна поддръжката на матрака за вашето здраве? Въпреки че може да изглежда невероятно, един матрак без подходяща поддръжка и почистване може да натрупа около сто милиона бактерии, гъбички, акарии и малки организми, които се хранят с мъртва кожа.

Това може значително да повлияе на здравословното ви състояние. Наличието на тези бактерии в матраци, възглавници, дивани и други тапицерии и текстил е отговорно за много алергии, кожни и дихателни проблеми.

Прането на матраци е важна процедура за поддържане на хигиената и удобството на спалното пространство. Тази услуга включва почистване на повърхността на матрака, за да се премахнат прахът, прахосмукачи, алергените, петната и други замърсявания, които се натрупват с времето.

Процесът на пране на матраци обикновено се извършва със специализирани почистващи продукти и оборудване, които са предназначени да осигурят ефективно и безопасно почистване на матрака, без да повреждат материалите или да предизвикат алергични реакции.

Прането на матраци е особено полезно за хора, които страдат от алергии или дихателни проблеми, тъй като помага за премахване на праха, прахосмукачите и други алергени, които могат да се задържат в матрака и да предизвикат неприятни реакции.

Освен това редовното пране на матраци може да помогне за предотвратяване на развитието на плесен и бактерии, които могат да бъдат вредни за здравето.

Процесът на пране на матраци обикновено включва тщателно пране на цялата повърхност на матрака с подходящи препарати, след което се извършва изсушаване на матрака, за да се гарантира, че е напълно сух и готов за употреба.

Професионалните услуги за пране на матраци предлагат висококачествено почистване и помагат за запазване на комфорта и хигиената на спалното пространство.

Добрият матрак може да бъде значителна инвестиция

Професионална услуга пране на матраци Brilliant-cleaning

Така че това означава, че искате той да издържи възможно най-дълго и да остане свеж, както в деня, в който сте го купили.

Услуга по пране на матраци

С течение на времето горният слой абсорбира мръсотията в различна форма – мъртви клетки на кожата, пот и други телесни течности, които преминават през чаршафите, докато спим и попадат във влакната на матрака. В повечето случаи това остава незабелязано за окото, но микроорганизмите и мръсотията остават заседнали в матрака.

Два пъти годишно е стандартната препоръка, когато става въпрос за това колко често трябва да използвате услугата пране на матраци. Въпреки това, тъй като матраците стават все по-модерни (и по-скъпи), не винаги е лесно да се осигури ефективно пране с помощта на нормално домакинско оборудване.

Специфичният начин на почистване на вашия матрак зависи от неговото състояние, вида на петната и материала, от който е изработен.

Процесът на пране на матраци отнема около 15 минути

През които ще премахнем праховите акари, бактерии, петна, миризми и дори дървеници от матрака, използвайки комбинация от методи. Прилагаме разтвор за почистване с ниска влажност, като използваме суха пара за дълбоко почистване дори на най-мръсните матраци.

И накрая, при пране на матраците, професионалната машина извлича влагата и дезинфекцира с инфрачервена топлина, преди да неутрализира останалите миризми. Резултатът е матрак, който се чувства като нов, без необходимост от време за сушене и нулеви химикали, приложени в процеса.

Съвети за поддръжка на матрака

Професионална услуга пране на матраци

Какво трябва да правите ежедневно:

 1. Отваряйте прозорците преди оправяне на леглото
 2. Проветрявайте помещението за поне 30 минути
 3. Оправяйте леглото като разклащате чаршафите и възглавниците

Седмични практики:

 1. Сменяйте чаршафите на 1-2 седмици
 2. Проверявайте повърхността на матрака за петна
 3. Веднъж месечно – дезинфекцирайте матрака чрез засмукване на влагата

Пране на матраци

Добрият матрак е от съществено значение за пълноценния сън. След правилния избор също толкова важна е и добрата поддръжка на самия матрак. Борбата с бактериите, петната и миризмите ще удължи живота му и ще ви предостави комфортна обстановка за почивка.

Защо е важно да изберем правилния матрак?

Здравето на нашия гръб може значително да се подобри ако спим на подходящ за нас матрак. Намирането и закупуването му може да ви осигури освен спокоен и дълбок сън, то и да предотврати бъдещи проблеми. Болката в гърба може да възпрепятства много от нашите действия. Ежедневието на всеки е изпълнено с много и различни занимания, често включващи физическо натоварване.

Дори и простички, тези физически натоварвания може да ни се сторят три пъти по-тежки, ако изпитваме дискомфорт и болки в гърба. Болката може да бъде повлияна от множество фактори, но е доказано, че добрия матрак има положително и благоприятно въздействие върху гръбначния стълб.

Ако матрака не е подходящ за вас единственото, което ще се причините, са допълнителни и излишни неудобства, способни да се влошат.

Добрият матрак поддържа тялото ви неутрално – без значение дали лежите по гръб или настрани. Правилният матрак е толкова значителен избор, защото няма нищо по-важно от съня!

Важна ли е поддръжката на нашия матрак?

След избора на подходящия за нас матрак, следващото нещо, което е от голямо значение е поддръжката му. Хигиената и редовното почистване (или пране) е важно, ако искаме живота на нашите матраци ( и не само на тях ) да бъде по-дълъг, и да не се налага честа смяна на този в нашето домакинство.

Матраците, поради всекидневната употреба от наша страна, могат да задържат в себе си мъртва кожа или странична мръсотия. Наличието на домашен любимец може да увеличи замърсяването на матрака и на всичко в нашия апартамент, разбира се.

Ако имате алергии или лесно дразнеща се кожа, редовното почистване на мястото за спане е препоръчително. Много хора си мислят, че почистването на матраци е трудно и отнема много време.

Добрата новина е, че има много и лесни варианти, които са в помощ на всички, решили да направят хубаво основно почистване на матрака си.

Колко често е препоръчително да се почиства (пере) матрака?

Както споменахме по-нагоре в статията, обстановката, в която се намирате, може да повлияе по различен начин на матрака, неговата здравина и чистота. Перем чаршафите си веднъж в седмицата и ги сменяме, но трябва да полагаме грижа и за самия матрак.

Препоръчително е той да се почиства основно поне два пъти в годината, за да сме сигурни, че сме се отървали от бактериите и мъртвата кожа, която полепва по  матрака, дори и да сменяме редовно спалното бельо.

Как може да почистим / изперем матрака си?

Ще ви представим някои от по-лесните начини да почистите или поддържате матрака си чист и хигиеничен.

 • Премахване на прах

Използването на специализирани инструменти, които са пригодени за конкретното почистване ( в това число и прахосмукачката ) е лесен начин да поддържате матрака си чист. Почиствайте го по този начин възможно най-често, ако член от семейството има алергии. Обиколете страничните части на матрака с накрайника на прахосмукачката и приложете натиск на местата, където е подложен на повече замърсяване. Някои от по-новите видове прахосмукачки дори се предлагат със специализирани приставки, които са подходящи за почистване на по-трудно достъпни места.

 • Пране с пара

Ако имате уред, който работи с пара може да почиствате матрака си с него. Високата температура на парата дезинфекцира страхотно и успява да унищожи много от натрупалите се бактерии. Почистването става като доближите уреда възможно най-близо до повърхността на матрака без да оставяте водата, която произлиза от парата, да капе по самия матрак. Препоръчва се след такова почистване да мините и с прахосмукачка, за да съберете излезлите на повърхността замърсени частици.

 • Отстраняване на петна

Ако обичате да си похапвате в леглото, имате малки деца или позволявате на домашните си любимци да спят при вас, то със сигурност по матрака ще има образували се петна. Един от най-алтернативните и лесни варианти да почистите едно такова петно е да използвате специализиран препарат за почистване на килими или тапицерия. Той е специално пригоден да се бори с петна създадени от домашни любимци. Използването на подобен препарат е лесно. Напръсква се директно петното и след като изчезне се попива с гъба или кърпа, за да се предотврати прекомерното намокряне. Оставя се да изсъхне и след това се постила. 

 • Отстраняване на миризмата

Застоялата миризма може да е изключително неприятна и да развали комфорта на вашия сън.

Лесен и бърз начин е използването на спрей за дезинфекция.

Много от тях са безвредни и се пръскат директно, убивайки бактериите и борейки се с неприятната миризма. Добра алтернатива е и използването на сода за хляб между основните почиствания на матрака. Тя се поръсва върху повърхността и се изчаква да подейства 20-30 минути. След това се събира с прахосмукачка. Този метод убива миризмата и помага за по-дълготрайното отстраняване.

 • Пространство под матрака

Това е малък трик, който може да удължи живота на вашия матрак. Оставяйки пространство ние даваме възможност на матрака да се проветрява и да не задържа влага. Задържането на влага, образува петна, бактерии и миризми, с които ни се налага допълнително да се борим след това.

Важно е ако решим да осигурим пространство на матрака, то да е от всички страни. Проветряването трябва да е равномерно.

Как да поддържаме матрака в добро състояние за по-дълго време?

За да поддържаме по-добро ниво на хигиенна е необходимо да имаме подръка следните неща:

 • Прахосмукачка ( по възможност с приставка за почистване на тапицерия )
 • Почистващ препарат, който се бори с петната и миризмите
 • Прах за пране
 • Сода за хляб
 • Кърпи за почистване
 • Студена вода

Обръщането на матрака също много влияе на неговата форма и съответно живота му. То трябва да се извършва на редовни интервали, за да се избегне деформация. Заради много и нови разновидности на матраците, не може да се каже със сигурност през колко време е препоръчително да обръщате матрака си. Съветваме при закупуването му да се поинтересувате допълнително относно това.

Обадете се на 📞 0885276777 ще изперем Вашите матраци бързо, качествено и на достъпни цени!

Вярваме, че чистият матрак е съществена част от щастливия и комфортен дом! Пране на матраци в София, Перник и близките населени места.

Разгледайте и услугата ни за пране на мека мебел.

Препоръчваме да перете матрака си по-честоС течение на времето горният слой абсорбира мръсотията в различна форма – мъртви клетки на кожата, пот и други телесни течности, които преминават през чаршафите и попадат във влакната на матрака. Акарите са най-често срещаните замърсявания, които не бива да се подценяват.
Период на пране на матракаДва пъти годишно е стандартната препоръка за пране на матраци.
По време на пранетоПремахваме праховите акари, бактерии, петна, миризми и дори дървеници от матрака.
Огледа на помещениятаЕ напълно безплатен!
Райони, които покриваме Услуга пране на матраци за София, Пловдив, Пазарджик и Асеновград.

Често задавани въпроси

Как да сте сигурни, че вашият матрак има нужда от машинно почистване

Матраците са силно абсорбиращи. Това означава, че течностите могат лесно да повредят материала им. Освен това прах, мъртва кожа и други алергени също могат да бъдат уловени, причинявайки не само дискомфорт, но и здравословни усложнения за деца и по-чувствителни хора.

Така че редовното машинно почистване на матрака определено е необходимо както за защита на вашето здраве, така и за удължаване на живота на вашето легло. Но кои са очевидните индикатори, които могат да ви кажат, че е време да почистите матрака?

 • Видими петна – Или сте забелязали петно ​​върху матрака си, докато сменяте спалното бельо, или случайно сте разлели нещо върху него. Това е категоричен знак, че трябва да почистите тази конкретна област. Дори и зацапаната зона да е малка, пак можете да почистите цялостно целия си матрак, за да го освежите.
 • Неприятна миризма – Ако от вашия матрак се носи неприятна миризма, това е ясен знак, че матракът ви трябва да бъде дезинфекциран.
 • Алергични реакции – Изпитвате ли симптоми на алергия по-често от обикновено? По-добре проверете матрака. Натрупаният прах, заедно с други фактори, може да бъде отговорен. Имайте предвид, че дори да имате хипоалергенен матрак, все пак ще трябва да го почистите правилно.

Как да изберем точния уред за машинно почистване на матрака

Машина за почистване на матраци, която ще намерите, позволява мокро почистване и често се нарича почистваща машина за петна или почистваща машина за тапицерия. Това устройство работи добре, за да помогне за премахване на петна и миризми от матрак.  Има резервоар, в който поставяте вода и малко препарат.

Някои модели загряват разтвора, за да ви позволят да се справите по-лесно с трудни петна, докато други работят без топлина. Машините за почистване на матрак обикновено имат маркуч с дюза или четка, прикрепена към края, която може да напръска разтвора и да почисти матрака.

Въпреки че обикновено се предлагат в по-големи размери от прахосмукачките, понякога машините за почистване на матраци са преносими и достатъчно леки за удобна употреба. Основната разлика е, че можете да очаквате да избирате между кабелни, а не безжични модели поради мощността, необходима за работа на това устройство.

Можете да намерите модели със и без специални приставки, а стандартната приставка на маркуча обикновено може да се справи с почистването на матрак.

Независимо дали изберете прахосмукачка, уред за почистване на петна или и двете за почистване на вашия матрак, имайте предвид условията, когато проучвате възможностите си. Например, ако леглото ви е далеч от електрически контакт, изберете модел с дълъг кабел или безжична опция за ваше удобство.

В същото време ще искате да обмислите внимателно капацитета на устройството, за да не купите нещо, което ще трябва да изпразвате и пълните няколко пъти по време на почистване на матрака. Освен това няма да искате да вземете нещо твърде тежко.

Последни публикации

почистването на офиси
Почистването на офиси: Какво трябва да знаем?

Осигурете чист и уютен офис Почистването на офиси е важна […]

Вижте повече
почистване на мокет
Какво е важно да знаем когато почистваме мокет

Преди да започнеш почистване на мокет Когато създавате план за […]

Вижте повече
дълбоко почистване на килим
4 трика за дълбоко почистване на вашия килим

Ако вашият килим изглежда износен, следвайте нашите съвети за най-добрите […]

Вижте повече