Brilliant Cleaning

София, България

info.brilliantcleaning23@gmail.com

Пране на мека мебел

Пране на мека мебел

Прането на мека мебел е важен аспект от поддръжката на дома или офисното пространство. Тази услуга предлага професионално почистване на различни видове мека мебел, включително дивани, фотьойли, кресла, матраци, възглавници и други текстилни повърхности. За да запазите уюта и външния вид на мебелите, е препоръчително да ги перете периодично.

пране на мека мебел

Специализираните услуги предлагат не само почистване на повърхностите, но и освежаване на текстила и премахването на прах, алергени и петна. Използването на подходящи почистващи препарати и технологии гарантира безупречна чистота и запазва качеството и цветовете на мебелите. Професионалното пране на мека мебел не само подобрява визията на столове и дивани, но удължава техния живот. Този процес премахва замърсяванията от ежедневната употреба и предотвратява проникването на бактерии и микроби в текстилите. За оптимални резултати е препоръчително използването на професионални услуги за пране на мека мебел поне два пъти годишно.

Процесът на пране на мека мебел включва използването на специализирани почистващи препарати и оборудване, които са проектирани да премахнат замърсяванията и да осигурят дълбоко почистване без да повреждат материалите.

Прането на мека мебел не само възстановява чистотата и свежестта на текстилните повърхности, но и помага за премахване на праха, алергените, петната и неприятните миризми. Това може да допринесе за подобряване на качеството на въздуха в помещението и да създаде по-здравословна среда за живеене или работа.

Процесът на пране на мека мебел обикновено започва с преглед на състоянието на повърхностите и идентифициране на замърсяванията и петната. След това се използват подходящи почистващи разтвори и оборудване за пране и изсушаване на мебелите.

Професионалистите внимателно обработват всяко място, за да гарантират ефективно почистване и предпазване от повреди на материалите.

Прането на мека мебел е необходимо не само за поддържане на естетиката на интериора, но и за удължаване на живота на мебелите, като се предотвратяват преждевременното износване и обезценяване на инвестицията в тях.

Следва редовно пране, меката мебел изглежда по-привлекателно и се запазва по-дълго време в добро състояние.

Ежедневната употреба на мебели в дома води до постоянно натрупване на мръсотия и прах дълбоко в тъканта. Колко често обаче перете своите мебели?

Ние от Brilliant-cleaning идваме на помощ!

Предлагаме освежаващо и качествено пране на мека мебел

Това ще премахне упоритите петна и ще съживи яркия цвят на Вашия диван или мебел.

пране на мека мебел 2

Вашето здраве е важно за нас. Ето защо работим с екологично чисти продукти, които са напълно безопасни за семейството и домашните любимци, но освен това предпазват меката мебел от повреди.

Използваме специална машина за почистване на мебелите качествено дълбоко почистване (екстрактор), с помощта на която впръскваме препарат, който прониква в дълбочина и елиминира микробите, акарите и всички източници на неприятни миризми. Това премахва мръсотията ефективно, без тапицерията да се намокри прекалено.

пране на мека мебел 1

След като процесът на пране приключи, Вашите мебели ще изсъхнат бързо, така че ще са готови да им се насладите. Крайният резултат е дълготрайна свежест и мебели с подновен външен вид.

За задълбочено и ефективно пране на мека мебел ще Ви предложим:

 • пране на мека мебел
 • пране на фотьойл
 • дълбоко почистване от акари, прах и петна

Препоръчваме мебелите и килимите да се перат поне два пъти годишно.

Обадете се на 📞 0885276777, ще почистим Вашите мебели бързо, качествено и на достъпни цени!

Процес и етап на пране на мека мебелЗапочваме с машинно почистване на горния слой на тапицерията, след това използваме друга машина наречена екстрактор. Нейната функция е да впръска разтвор в дълбочина, като по този начин се елиминират акарите и микробите във вътрешността. Разтваря насъбралата се мръсотия и освежава меката мебел. Следващата стъпка е изсмукване на разтворената мръсотия и микроорганизми.
Период на пране на мека мебелВ зависимост от употребата се препоръчва професионално почистване на всеки 6/12 месеца. 
Ползи от професионална услуга за пране на мека мебелПрецизното изпиране на Вашия диван е най-добрият начин да отметнете това от списъка със задачи, като се обадите на почистваща фирма, която ще премахне стари петна, ще освежи цветовете, ще изпере в дълбочина, а също така, меката мебел ще бъде ароматизирана.
Огледът на помещениятаЕ напълно безплатен! Обадете се при нужда от пране на мека мебел или матраци и ние ще Ви посетим.
Райони, които покриваме София, Пловдив, Пазарджик и Асеновград.

Често задавани въпроси

Пране на диван и как винаги да изглежда като нов

Диванът e от най-използваните мебели в дома ни, затова заслужава специална грижа. Почистването му трябва да е съобразено с материала и причините за замърсяването. Препоръчително е прането на дивана да се прави най-малко на всеки 6 месеца. Прахът и акарите го правят да изглежда мръсен, а и събраната мръсотия е вредна за здравето ни.

Как да почистим дивана

Има няколко начина за почистване на дивана без използване на химически продукти: с пара и с домашно приготвени продукти. Така ще се погрижим за винаги свежия вид на дивана ни.

Няколко стъпки за пране на диван в дома

1. При пране на дивани първото, което трябва да направите е да го почистите с прахосмукачка. Така ще премахнете праха, акарите, космите и остатъците от храна. Обърнете внимание и на гърба, и дъното.

2. В зависимост от плата на дивана, можете да изперете според инструкциите и да изсушите без излагане на слънце.

3. Ако петната са силно забележими, Ви съветваме да третирате всяко по отделно. Направете смес от един литър топла вода, чаша оцет (или цеден сок от лимон) и една чаена лъжичка сода бикарбонат. Напръскайте разтвора върху петната. След това почистете целия диван със същата смес, за да няма разлики.

Почистване на дивани с пара

За пране на диван с пара препоръчваме първо да премахнете трудните петна със смес от вода, оцет и сода бикарбонат, а по-късно с чиста водна пара.

Трикове за премахване на петна
 • Оцет и сода за хляб – Литър топла вода се смесва с чаша оцет и една чаена лъжица сода за хляб. Втрийте с кърпа.
 • Натриев перкарбонат – Подходящ за премахване на петна от бял плат.
 • Сол – Срещу мазни петна. Смесва се със сока на три лимона и се оставя да престои върху петното. Отстранява се с вода.
 • Водороден пероксид – Средство за премахване на пот и кръв.
 • Амоняк – Подходящ за пране на дивани и почистване на най-трудните петна.

Почистването на прозорците и стъклата на къща е задача, която изисква усилия и прецизност. С течение на времето мръсотията се натрупва и става все по-трудно нейното отстраняване.

Ето няколко съвета как да почистите прозорците си с химически и естествени продукти:
 • Не използвайте хартия при почистването

Хартиените кърпи не само оставят следи върху стъклото, но и мъх. Вместо това използвайте микрофибърни кърпи или мопове при почистване на прозорци.

 • Гореща вода

Много хора не осъзнават голямата разлика между използването на топла и студена вода за почистване. За почистване на прозорци и стъкла е препоръчителна топлата вода, смесена със сапун. Първата стъпка е да избършете с кърпа, навлажнена с тази вода. Така се отстраняват натрупаните замърсявания или петна, причинени от мазнини. За да бъде почистването перфектно, прекарайте още една влажна кърпа, за да се отстрани останалият сапун.

Климатът влияе върху чистотата на вашите прозорци

В зависимост от метеорологичните условия или средата, в която живеете, почистването на стъклото може да варира. Например, тъй като замърсяването в градска среда е по-голямо, е препоръчително препаратът да се остави за по-дълго време, или почистването да се прави по-често. Затова винаги избирайте облачен ден за почистване на прозорците. Ако денят е много слънчев, това може да доведе до изпаряване на разтвора, оставяйки много грозни следи.

Избършете отляво надясно и отгоре надолу

Може да изглежда абсурдно, но движенията, които използвате за почистване на прозорците, могат да направят истинска разлика. Преди всичко е от съществено значение да почиствате отгоре надолу. Това е поради факта, че препаратите се стичат надолу и със забърсване на обратно рискуваме да изцапаме вече почистеното.

Отвън и отвътре

Друг малък трик е почистването на вътрешните прозорци с хоризонтални движения, а на външните прозорци с вертикални движения.

Полирайте стъклото

За бляскави прозорци – след почистването с препарат и подсушаването, полирайте стъклото с микрофибърна кърпа. Така те ще изглеждат като нови.

Пране на матраци – как да запазим свежестта на новия матрак

Въпреки че не забелязваме, матраците натрупват милиони прахообразни частици и акари, които вредят на здравето ни. Затова почистването на матраците е от огромно значение за всяко домакинство.

Кога е време да сменим матрака

Правилната хигиена на нашето легло е синоним на по-добро качество на живот. Грижата за матрака има ползи за здравето, гърба и съня Ви. Затова е препоръчително матракът да е на не повече от 10 години. С времето матраците се деформират и натрупват в себе си мръсотия, която трудно може да бъде отстранена.

Колко често е нужно почистване

Ако всеки ден проветряваме спалнята и перем чаршафите поне веднъж седмично, матракът също трябва редовно да се почиства и дезинфекцира, за да се премахнат лошите миризми, петна или появата на акари, прах и бактерии.Най-добре е да почиствате основно матрака на всеки шест месеца, съвпадайки със смяната на сезона.

Почистване на видимите петна

Преди да премахнете лошите миризми и да почистите старателно матрака, първото нещо, което трябва да направите, е да премахнете видимите петна. Смесете половин литър студена вода и три супени лъжици течен перилен препарат. В зоната, където е петното и с помощта на гъбата разнесете пяната. Разтривайте с кръгови движения, докато видите, че петното изчезва. Избягвайте да мокрите прекалено матрака. За да направите това, използвайте пяната и след това я отстранете със суха и чиста кърпа. Ако е влажно, използвайте сешоар върху зоната, за да изсъхне по-бързо.

Дезинфекция и елиминиране на акарите

След като всички петна са третирани с препарата и когато матракът изсъхне, е време да премахнем акарите. Използвайте сито, за да разпределите содата за хляб върху целия матрак. След това напръскайте равномерно с оцет. Оставете да престои за около 45 минути. След това напръскайте отново, но този път на места, които ще разтриваме с чистата гъба.

Трябва да го правим систематично, докато не изтъркате целия матрак. Ще видите как содата за хляб става кафява и това ще означава, че премахва мръсотията. Почистете с прахосмукачка остатъците от содата за хляб. След този процес оставите матрака на слънце за един час. Съвет: Ако миризмите са много дълбоки и устойчиви: поръсете със сода бикарбонат, покрийте го с фолио и го оставете да действа една нощ. На  следващата сутрин вакуумирайте и напръскайте с малко дезинфектант.

Абонаментно почистване

За да се погрижим за здравето и чистотата на дома си, редовното почистване е от есенциално значение. Ето няколко навика, полезни за всяко домакинство:

 • Почистване на банята
 • Мивката и огледалото в банята

Това ще отнеме само няколко минути и ще направи банята да изглежда много по-чиста. Напръскайте огледалото с почистващ препарат за стъкло (или равни части вода и бял оцет) и разтрийте с кърпи за еднократна употреба или микрофибърна кърпа. Използвайте същата кърпа за почистване на мивката, като обърнете внимание на пръски от крана.

 • Измиване на душа и ваната с почистващ препарат

Веднага след като приключите с къпането и всички повърхности са все още мокри, напръскайте ги с препарат за баня. Ще избегнете натрупването на остатъци от сапун и ще улесните почистването. Използвайте мокра кърпа за еднократна употреба, за да почистите тоалетната, и изтъркайте вътрешността с подходящ почистващ препарат и четка.

Как да изчистим кухнята?
 • Кухненски плотове, мивката и печката

Започнете, като прекарате обикновена влажна кърпа върху кухненските плотове, за да премахнете остатъците от храна. Не забравяйте, че плотовете са място за размножаване на микроби, така че ги пръскайте ежедневно с почистващ препарат, който съдържа оцет или лимон, и ги подсушавайте добре. За ежедневно почистване на печката, напръскайте с препарат против омазняване и подсушете с кърпа за еднократна употреба.

 • Почистване на столовете

С ръчна прахосмукачка почистете трохите и остатъците от храна по столовете. Можете да използвате и навлажнена кърпа, за да премахнете всички лепкави остатъци.

За чиста спалня

Почистете с прахосмукачка За бързо почистване на подове, съветваме да използвате преносими прахосмукачки. Батерията не издържа повече от 10-15 минути, но това е достатъчно за ежедневна поддръжка. Контейнерът се изхвърля, а зареждането става бързо в контакт.  Оправете леглото. Всяка сутрин изтупвайте добре чаршафите и възглавниците при отворен прозорец, за да се отървете от прахообразните частици, които са се събрали през нощта. Сменяйте чаршафите веднъж седмично. Ако имате алергия към прахови акари, не забравяйте да покриете възглавницата и матрака си с покривало.

Ползи от пране на мека мебел

Защо е важно почистването на мебелите вкъщи?

Почистването на вашите мебели, освен че ще удължи живота им, то и ще подобри значително техния външен вид. Инвестицията, която всеки от нас прави, за да обзаведе добре своя дом, често е голяма. Правилната поддръжка на нашите мебели ще ги съхрани за повече време и така покупките ни ще бъдат оправдани.

Ползи от поддържането на мебелите чисти
 1. Удължаване на техния живота

Както вече споменахме по-нагоре в текста, правилната и редовна поддръжка удължава живота на закупените от нас мебели. Признаци на стареене при мебелите могат да се появят, заради натрупала се прах, която променя първоначалния им цвят. Дори да покривате мебелите си калъфки ще решите временно проблема. Затова е най-добре да се свържете с фирма за професионално почистване, която да освежи и почисти качествено Вашите меки мебели.

 1. Подобряване на качеството на въздуха във Вашия дом

Професионалното почистване успява да вникне във влакната на мебелите и по този начин да ги изчисти изцяло от прах, мръсотия и алергени. След отстраняването им те няма да могат да летят във въздуха или да отделят миризми, което автоматично ще направи атмосферата във Вашия дом много по-свежа и приятна.

 1. Минимизиране на миризмите

Меките мебели лесно се цапат и създават условия за образуването на неприятни миризми. Когато посрещаме гости това може да е проблем. Петната, които остават от храна и напитки също са неприятни и оставят дългосрочни отпечатъци. Дълбокото и професионално почистване ще премахне освен петната и неприятните миризми.

 1. По-свеж и представителен вид

Грижата за меката мебел може да бъде истинско предизвикателство, ако не сте наясно как точно да я полагате. Фирмите, които предлагат професионално почистване са добре запознати и използват правилните препарати, уреди и техники, за да поддържат външния вид на мебелите Ви. Добре изглеждащите и мебели допринасят за уюта на дома и придават представителен вид на стаята.

Какво трябва да знаете за почистването на мека мебел

Меката мебел е онази част от интериора, която придава завършеност на помещението, когато влезете вътре и се огледате. И не може да е по друг начин! Виждали ли сте някога къща без фотьойли, столове или дивани? Не, разбира се! И разбира се, поддръжката и почистването на меката мебел е задължително, ако искате да запазите добрия й вид и да удължите живота й.

Почистване на мека мебел

Всички усилия и време, изразходвани за почистване на мека мебел, могат да развалят настроението на всеки. Но няма друг начин, ако искате да запазите приятния и привлекателен вид на дома си. Редовното почистване ще подобри значително състоянието на меката мебел. Дори с минимални усилия можете да постигнете чист, красив, хармоничен дом – точно такъв, какъвто искате да го виждате завинаги.

Прането на меката мебел рядко се извършва от собствениците, защото, както знаем, това не е лесна задача. По-често се случва, когато хората търсят услугите на фирма за професионално почистване. И не е толкова странно, че го правят.

Пране на мека мебел

Така че нека поговорим за дълбокото почистване на вашата мека мебел. Трябва да го правите поне веднъж годишно, за да постигнете видими резултати. Няма да съжалявате, ако го правите по-често от необходимия минимум; тогава вашата тапицерия ще изглежда много по-добре. Вече знаем, че по-чистите мебели означават, че могат да се използват по-дълго и в същото време осигуряват по-голям комфорт за своите собственици.

Винаги перете тапицерията със специално създадени за нея продукти. Трябва да сте внимателни и да прочетете етикетите и пълните инструкции на продукта, който възнамерявате да използвате. Няма универсална методика за почистване на тапицерия у дома. Продуктите са различни за различните тъкани и материали и методи.

Дори ако смятате, че можете да се доверите изцяло на етикета на продукта, който искате да използвате, винаги трябва да внимавате. Винаги се опитвайте да почистите малка скрита мебелна зона и вижте ефекта на вашия почистващ препарат. Така ще имате време да реагирате, ако се окаже, че точно този продукт не е подходящият за вашето обзавеждане.

Следващото нещо, което трябва да имате предвид, е количеството почистващ продукт, който искате да използвате. Има популярен мит, че мебелите ще бъдат по-добре почистени, ако излеете голямо количество от препарата за почистване на тапицерия. Изплакването на тапицерията става по-сложно, когато използвате твърде много почистващ препарат и понякога част от него остава във влакната.

Това може да доведе до избелване и изтъняване на тъканта. Използвайте малко количество от почистващия продукт и действайте според инструкциите на етикета.

Последни публикации

почистването на офиси
Почистването на офиси: Какво трябва да знаем?

Осигурете чист и уютен офис Почистването на офиси е важна […]

Вижте повече
почистване на мокет
Какво е важно да знаем когато почистваме мокет

Преди да започнеш почистване на мокет Когато създавате план за […]

Вижте повече
дълбоко почистване на килим
4 трика за дълбоко почистване на вашия килим

Ако вашият килим изглежда износен, следвайте нашите съвети за най-добрите […]

Вижте повече