Brilliant Cleaning

София, България

info.brilliantcleaning23@gmail.com

Пране на дивани

пране на дивани

Какво трябва да знаем за процеса по пране на дивани?

Когато дойде пролетта, всички се втурваме да перем своите дивани и килими, както и цялостно пране на цялата мебел. Много от нас се захващат с освежаване на апартамента и основно почистване. Може би ще откриете, че това може да се превърне в голямо предизвикателство. С времето, мърсотията се “набива” в меките мебели като дивани, фотьойли, тапицерии, матраци и килими. Застоялите замърсявания и прах могат да бъдат опасни за здравето. Те могат да се превърнат и в среда за размножаване на акари и дребни вредители. Безспорно е и че се отразяват на качеството на въздуха.  Грижата за здравето Ви и това на всички Ваши близки изисква сериозна поддръжка на меките мебели в дома Ви. Поддръжката включва както внимателно отношение, така и редовно пране.

За оптимално пране на дивани, следвайте следните стъпки:

  1. Минете меката мебел с четка. Така ще премахнете космите и грубите дребни частици. 
  2. Минете с прахосмукачка. По този начин ще премахнете фините прахови частици и ще подготвите тапицерията за пране.
  3. Ако притежавате парочистачка, минете мебелите с нея. Възможно е това да е достатъчно, ако няма твърде неприятни петна и замърсявания. 
  4. При по-сериозни замърсявания се налага накисване. Можете да накиснете със смес от вода и сода бикарбонат. Тази чудодейна смес има две положителни качества. Първо, улеснява освобождаването на петната и така излизат по-лесно. Второ, содата е най-добрият Ви съюзник в борбата с неприятните миризми. Оставете сместа да подейства няколко часа и ще се убедите колко много ще Ви помогне.
  5. Използвайте препарат за петна. Така ще сте сигурни, че няма да разчитате на късмета. Специализираният препарат за петна действа концентрирано и насочено. Ще Ви помогне да се отървете дори от най-упоритите петна.
  6. Използвайте професионални уреди. Ако случайно разполагате с професионална машина за пране на килими и мека мебел, то не се колебайте да й се доверите.С този тип оборудване, ще получите наистина блестящи резултати.

Разбира се, малко хора разполагат с професионални уреди

На повечето от нас рано или късно ни се налага да прибегнем до услугите на фирма професионалист за пране на мека мебел. Ако процесът по пране на дивани Ви се струва твърде тежка задача, не се колебайте да се свържете с почистваща фирма. Така хем ще спестите време и усилия, хем ще получите наистина професионален резултат.

Последни публикации

почистването на офиси
Почистването на офиси: Какво трябва да знаем?

Осигурете чист и уютен офис Почистването на офиси е важна […]

Вижте повече
почистване на мокет
Какво е важно да знаем когато почистваме мокет

Преди да започнеш почистване на мокет Когато създавате план за […]

Вижте повече
дълбоко почистване на килим
4 трика за дълбоко почистване на вашия килим

Ако вашият килим изглежда износен, следвайте нашите съвети за най-добрите […]

Вижте повече