Brilliant Cleaning

София, България

info.brilliantcleaning23@gmail.com

Професионално почистване на килими

почистване на килими

С идването на зимата, става време и да извадим килимите. След цяло лято те може да са мръсни, прашни или избелели. Но дали се грижим достатъчно добре за килимите си? Дали ги мием рядко или прекалено честно? Ето няколко предложения за почистване на килими , когато отново стане студено.

Избор на килим?

Ако все още сте в изходната точка, тоест в избора на това много важно парче в декорацията на вашия дом, има определени детайли, които трябва да знаете. Например четирите ключа за избора му, които са местоположението, наличното пространство, употребата и декоративния стил. Тези критерии ще определят материала на килима, неговата лекота на почистване и неговата издръжливост.

Всички стаи в дома ни може да имат нужда от пране на мокет. В зависимост от употребата му, някои характеристики имат значение. Например, ако имате деца или домашни любимци вкъщи, трябва да изберете устойчив килим, с избледнели цветове, който ще издържи на многобройни почиствания.

Друг съвет, който може да ви помогне при избора, е свързан с цветовете. Ако искате стаята да изглежда по-просторна и светла, са препоръчителни светли тонове като пясък, бежово, слонова кост, камък, тъмнокафяв и други.

Има ли разлика между килим за лято и зима?

Килимите могат да бъдат летни или зимни, като разликите зависят от нашите очаквания. За горещите месеци искаме да ни донесе свежест. От друга страна, за студения сезон това, което търсим, е точно обратното – топлина и смекчаване на климата в помещението.

Така че за лятото килимите от влакна, винил или рафия и леките текстилни материали като памук са идеални. За зимата ще бъдат подходящи по-дебели килими от вълна или синтетични влакна като полиестер. Цветовете също варират много в зависимост от сезона на годината – по-весели и живи за лятото, и по-трезви и неутрални за зимата.

Как да се грижим за килима си?

Има някои трикове, които могат да ви помогнат да поддържате килимите си нови.

  1. Първите седмици се препоръчва да ги почиствате с мека метла. Избягвайте да използвате прахосмукачката през първия месец след закупуването.
  2. Препоръчително е килимът да се помете по посока на купчината. Загубата на мъх е нормално да се случи след почистване.
  3. Не е препоръчително килимът да се удря, за да се изтупа. Така може само да повредите тъканта.

Как да почистим килима правилно?

Почистване на килими зависи от вида на тъканите и техните размери. Важно е да се погледнат спецификациите на производителя. Ако пише, че почистването е сухо, трябва да се занесе на химическото чистене. Ако килимът е малък и пластичен, може да се пере у дома, но винаги на ръка и с меки препарати. Сушенето трябва да става на открито, така че влакната да възвърнат естествената си консистенция.

Препоръчва се ежедневно почистване на килими с прахосмукачка или до 1-2 пъти седмично. Най-важното е прахосмукачката да има добро засмукване.

Пране на мокети от петна в зависимост от количеството и консистенцията на течността, е описано в инструкциите на производителя.

Всеки вид килим има нужда от специално почистване и грижа, затова е препоръчително да се обърне внимание на вида на материала, с който е изработен, за да се гарантира правилното му използване и съхранение.

Последни публикации

почистването на офиси
Почистването на офиси: Какво трябва да знаем?

Осигурете чист и уютен офис Почистването на офиси е важна […]

Вижте повече
почистване на мокет
Какво е важно да знаем когато почистваме мокет

Преди да започнеш почистване на мокет Когато създавате план за […]

Вижте повече
дълбоко почистване на килим
4 трика за дълбоко почистване на вашия килим

Ако вашият килим изглежда износен, следвайте нашите съвети за най-добрите […]

Вижте повече