Brilliant Cleaning

София, България

info.brilliantcleaning23@gmail.com

4 трика за дълбоко почистване на вашия килим

дълбоко почистване на килим

Ако вашият килим изглежда износен, следвайте нашите съвети за най-добрите начини да го подобрите вида му и за дълбоко почистване на килим.

Килимите са истинско удоволствие под краката и макар да придават прекрасен уют на стаята, със сигурност изискват по-сериозна поддръжка от твърдите подове. Независимо дали имате тромави тийнейджъри, домашни любимци или просто редовни посещения от приятели, които се отбиват. Килимите понасят тежестта на пешеходния трафик в домовете ни.

Инвестирането в прахосмукачка с най-висока производителност е чудесен начин да се справите с ежедневния прах и мръсотия, но за справяне с петна, разливи и вградена мръсотия е необходимо по-задълбочено почистване. Препоръчва се дълбоко почистване на килими два пъти годишно или по-често, ако имате домашни любимци или деца.

Страдащите от алергии също ще се възползват от дълбоко почистване на килима. Прахосмукачката сама по себе си няма да премахне акарите от килима, които могат да предизвикат алергични реакции като астма и екзема.

Кой е най-добрият начин за дълбоко почистване на килим

Инвестирайте в някоя високо оценена машина за почистване на килими и я използвайте на всеки три до шест месеца, за да измиете напълно килимите си. Изберете качествен шампоан за килими, който включва предпазител срещу петна, за да се предпазите от бъдещи петна. Винаги проветрявайте стаята, за да позволите на килима да изсъхне напълно, преди да смените мебелите. Ако нямате много килими или Ви липсва място, наемете машина за почистване на килими.

Как мога да се отърва от вдлъбнатини в килим?

Любителите на пренареждането на мебелите ще се запознаят с упоритите вдлъбнатини, оставени от тежките мебели. За да ги премахнете, просто поставете кубче лед върху засегнатата област, оставете го да се разтопи малко и влагата ще съживи купчината на килима.

Как мога да третирам петна върху килим?

Някои петна като шоколад и кал трябва да се третират, след като петното е изсъхнало и можете да вземете или да изчистите с прахосмукачка засъхналите остатъци. Въпреки това, храни като доматен сос, кафе, чай и червено вино трябва да се отстраняват, когато са мокри. Внимавайте с разливите течност – прекомерното попиване може да избута разлива по-навътре във влакната на килима, което да влоши петното. Ако имате препарат за почистване на килими, използвайте го, за да повдигнете течността право нагоре.

Избягвайте да оставяте килима си да се намокри твърде много – багрилата от всякакви подложки или поддържащи материали могат да проникнат. Изсушете с чиста кърпа без мъх и използвайте хладен сешоар. За да изсушите третираните зони или ги оставете да изсъхнат естествено.

Имайте предвид, че петна от почистване на място върху по-стари килими може да оставят с по-светло място. Което означава, че ще трябва да изперете целия килим.

Ако планирате да се справите с целия килим с машина за почистване на килими. Може да искате първо да използвате предварителна обработка на силно замърсените участъци. Това ще помогне да се измести петното отдолу, което ще го направи готово за почистващия препарат за килими да го отстрани.

Кога трябва да повикам професионалист за почистване на килим?

Ако имате много скъпи килими или мръсотия, които не можете да премахнете сами, може би е време да се обадите на професионалистите.

Последни публикации

почистването на офиси
Почистването на офиси: Какво трябва да знаем?

Осигурете чист и уютен офис Почистването на офиси е важна […]

Вижте повече
почистване на мокет
Какво е важно да знаем когато почистваме мокет

Преди да започнеш почистване на мокет Когато създавате план за […]

Вижте повече
дълбоко почистване на килим
4 трика за дълбоко почистване на вашия килим

Ако вашият килим изглежда износен, следвайте нашите съвети за най-добрите […]

Вижте повече